Társasházi Alapító okirat

a) a külön tulajdonba kerülő lakásokat, nem lakás céljára szolgáló helyiségeket,
b) a közös tulajdonban álló épületrészekből és a földrészletből az egyes tulajdonostársakat megillető – a külön tulajdonba kerülő lakáshoz tartozó – tulajdoni hányadot és ezek meghatározásának módját,
c) közös tulajdonba kerülő épületrészek felsorolását
d) az ingatlan-nyilvántartás szabályai által megkívánt egyéb adatot, jogot, tényt,
e) a közösség közös nevét, amely egyéb megjelölés hiányában a társasház címe, a társasház megjelöléssel együtt.

Amennyiben az alapító okirattal, illetve annak módosításával a tulajdonosok négyötöde egyetért és a kisebbségben maradt tulajdonostársak a szavazás napjától, illetve írásbeli szavazás esetén a négyötödös szavazási arány elérésétől számított 30 napon belül nem élnek keresetindítási jogukkal, úgy az alapító okirat, illetve annak módosítása hatályba lép.

 

Társasházi alapító okirat módosítása:

ajnálatosan de szinte minden új és régi építésű Társasház életében eljön az a pillanat amikor felfedezik, hogy a Társasház alapító okirata nem egyezik a tényleges Társasház adataival így annak módosítása indokolt. Gazdasági kényszer is eredményezheti pl. tetőtér beépítés társasházi alapító okirat módosítás. A módosítás jogilag rendkívül aprólékos és körültekintő jogi munkát igényel, még a közgyűlés megtartása előtt szakember segítségét kérje.

Kapcsolódó

Társasházi Alapító okirat

Röviden

A honlapot ajánljuk közös képviselők illetve társasházkezelők valamint azon tulajdonosok számára, akik társasházkezelőt keresnek Társasházuk számára.

Olvasson tovább

Legfrissebb

Kapcsolat

Cím

1023, Bp. Rómer Flóris u. 55
Dr. IZSÁK ORSOLYA ÜGYVÉDI IRODA

Tel:+36 (1)793 29 53
E-mail: info@kozoskepviselok.hu