Társasházi Alapító okirat

a) a külön tulajdonba kerülő lakásokat, nem lakás céljára szolgáló helyiségeket,
b) a közös tulajdonban álló épületrészekből és a földrészletből az egyes tulajdonostársakat megillető – a külön tulajdonba kerülő lakáshoz tartozó – tulajdoni hányadot és ezek meghatározásának módját,
c) közös tulajdonba kerülő épületrészek felsorolását
d) az ingatlan-nyilvántartás szabályai által megkívánt egyéb adatot, jogot, tényt,
e) a közösség közös nevét, amely egyéb megjelölés hiányában a társasház címe, a társasház megjelöléssel együtt.

Amennyiben az alapító okirattal, illetve annak módosításával a tulajdonosok négyötöde egyetért és a kisebbségben maradt tulajdonostársak a szavazás napjától, illetve írásbeli szavazás esetén a négyötödös szavazási arány elérésétől számított 30 napon belül nem élnek keresetindítási jogukkal, úgy az alapító okirat, illetve annak módosítása hatályba lép.

 

Társasházi alapító okirat módosítása:

ajnálatosan de szinte minden új és régi építésű Társasház életében eljön az a pillanat amikor felfedezik, hogy a Társasház alapító okirata nem egyezik a tényleges Társasház adataival így annak módosítása indokolt. Gazdasági kényszer is eredményezheti pl. tetőtér beépítés társasházi alapító okirat módosítás. A módosítás jogilag rendkívül aprólékos és körültekintő jogi munkát igényel, még a közgyűlés megtartása előtt szakember segítségét kérje.

Kapcsolódó

Társasházi Alapító okirat

Röviden

A honlapot ajánljuk közös képviselők illetve társasházkezelők valamint azon tulajdonosok számára, akik társasházkezelőt keresnek Társasházuk számára.

Olvasson tovább

Legfrissebb

Kapcsolat

Cím

1122, Bp. Magyar Jakobinusok tere 1
Dr. IZSÁK ORSOLYA ÜGYVÉDI IRODA

Tel:+36 (1)426 61 88
E-mail: info@kozoskepviselok.hu