Saját erkélyen való dohányzás

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

A kérdéskörben hetek óta kutakodok, de nem találom a megfelelő választ/ irányelvet.

Lakóház 3. emeletén lakok, saját erkélyem van. Felette még egy emelet található, mindenkinek erkélye van.

Mindig is dohányoztam, mióta a covid miatt home office van, meg  beköszöntött a nyár, a felső szomszéd jelezte, hogy zavarja a dohányfüst. Egyezségre jutottunk, hogy napközben a folyosóról nyíló erkélyt használom (nem találtam erre tilalmat), körbekérdeztem az ott lakókat, akiknek oda nyílik az ablaka, egyiket sem zavarja a füst. Az egyezségünk másik fele, hogy este a saját erkélyemen vagyok.

Egy hete megváltozott a helyzet, a felettem lakó minden előzetes jelzés nélkül, hogy nem megfelelő számára az egyezség vagy bármi, beszerzett egy nagy "Tűzveszélyes dohányozni tilos " táblát, és lógatja az erkélyemre. Én betartottam mindent. Jeleztem neki, hogy nem értem a passzív agressziót. Elmondása szerint poénnak szánta, nem értem a viccet. Amúgy meg ezzel akarta jelezni hogy otthon van és figyeljek.

Szerintem minden probléma alapja a nem megfelelő kommunikáció.

Azóta, folyamatosan lógatja meg himbálja a tábláját, éjfélkor is, egyszerűen üldöz, bejön a személyes terembe. Minden alkalommal amikor kinézek az ablakomon nem a kilátást látom, hanem a ronda táblát.

 

Hol a határ? Mit tehetek az erkélyemen és mit nem? Meddig kell alkalmazkodnom? Mi joga van az erkélyemre lógatni táblákat?

Semmilyen útmutatást nem találtam a társasház házirendjében. Válaszát előre is köszönöm.