Postaláda közös vagy magántulajdon?

Idézet tőle:

Tisztelt dr. Izsák Orsolya!

Társasházunkban felmerült a postaládák tulajdonjogának, és az ezzel járó felújítási költség viselésének a kérdése.

A ház SZMSZ-e most kerül megújításra (30 évvel ezelőtti, gyakorlatilag elévült). Az Alapító Okiratban a közös épületrészek meghatározása pontban ez szerepel: ".... korlátok, rácsok, gépészeti berendezések, egyéb szerkezetek; ... Előtér - elektromos mérőszekrény..."

Később, az Alapító Okirat I) pontjában ez áll: "A közös tulajdonban álló építményrészek, felszerelések és egyéb berendezések, valamint a közös használatra szolgáló telek felújítási, karbantartási, helyreállítási, kezelési és üzemeltetési költségeit, közterheit, közüzemi díjait a tulajdonostársak a tulajdoni hányadrészek arányában kötelesek viselni.

A fentiek értelmezése alapján a postaláda nem magántulajdon, így annak felújítási ktg-e is a társasház egészét kell terhelje. A lakók felé SZB-tagként mit képviselhetek?

Köszönöm válaszát,

Palóczné Kovács Beáta

paloczne.beata@gmail.com

Idézet tőle:

Tisztelt Palóczné Kovács Beáta !

 

Osztom az Ön véleményét miszerint a postaláda közös tulajdon, ugyanis a Tht szerint minden közös tulajdonban áll, ami nincs külön tulajdonban. Én még nem találkoztam olyan alapító okirattal, amely a külön tulajdonú illetőségénél feltüntette a postaládát.

 

Üdvözlettel, dr. Izsák Orsolya