parkolóhely árnyékolása

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

Szeretném a tanácsát kérni abban a kérdésben, hogy mit tehetek egy négy lakásból álló, osztatlan közös tulajdonú kertben álló ház lakójaként abban az esetben, ha a többi lakó "nem egyezik bele" abba, hogy az udvaron kialakított parkoló helyem fölé egy pergolát kívánok tenni.

Az építmény egy négy lábon álló (alappal nem rendelkező) nem fedett tetejű pergola lenne, ami tulajdonképpen csak részbeni árnyékolást biztosítana személygépkocsim felett.

A többi lakó nem tud magyarázatot adni beleegyezésük megvonására, szóvivőjük szerint a beálló rontaná a terület összképét úgy, hogy az a ház takarásban lévő oldalán állna, mások által nem használt területen egy már kialakított és több éve általam használt parkoló hely felett.

Arról érdeklődnék, hogy mik a lehetőségeim és ami legfontosabb, hogy el kell-e fogadnom a többiek indokolatlan magatartását, ellenkezését.

Megjegyzem, hogy az ellenkezés részükről csak azért van, mert Ők egy nagy 4 beállásos pergolában gondolkodnak, ami azonban nekem nem megfelelő, mert az a rész ahol én abban helyet kapnék nem alkalmas arra, hogy oda járművemmel akadálytalanul be tudjak állni. A kijelölt helyre csak többszöri módosítással lehetne beállnom, amit viszont Én nem akarok vállalni.

Az általam most is használt parkolóhely kialakítása közös megegyezésen  alapult, így csak az ott kialakított külön álló árnyékolóval van a többi három lakónak problémája, nem a parkolóhellyel.

Köszönettel várom válaszát!             Tisztelettel: Zelkó Judit     zsamar@freemail.hu

 

 

Idézet tőle:

Tisztelt Zelkó Judit !

 

A Társasházban való "jelenlét" néha olyan kompromisszumokat jelent,amely más kisebbségi jogsértő. Jogi lehetősége az, hogy a tárgyban hozott közgyűlési határozatot megtámadhatja bírósági úton, esetlegesen a bíróság érvénytelenítheti, mert sérti mint tulajdonos a kisebbség jogi érdekének lényeges sérelmét jelentve.

Véleményem az, hogy egy ilyen perben alapvetően a szakértők szubjektív véleményének van kitéve,így nem biztos, hogy eredményre vezet ezért próbáljon nem tovább egyezkedni a műszaki megoldásokról.

 

Üdvözlettel, dr. Izsák Orsolya