Parkolás, dohányzás

Idézet tőle:

Tisztelt dr. Izsák Orsolya!

Segítségét szeretném kérni egy társasházi ügy kapcsán. A társasház két épületből áll -A és B épület-, a két épület két épület között található egy osztatlan közös udvar, ahol a társasházban található 12 lakás tulajdonosainak az autói állnak - 12 parkolóhely van kialakítva. Az A épület aljában 2 üzlet található. Egy kocsma és egy fodrászat.

Kérdésem:

A fodrászat vendégei  és a dolgozói is az udvarra járnak ki dohányozni és telefonálni. Több helyen is kifüggesztésre került a "dohányozni tilos" tábla. Az udvaron kisgyerekek is tartózkodnak, természetesen szülői felügyelet mellet. Volt rá példa, hogy a fodrászatból egy fiatalember telefonálás közben az autó belsejébe bámult. Nem tudtam eldönteni, hogy esetleg valamit el szeretne-e tulajdonítani vagy csak magát nézegeti az ablakban. Többször felhívtuk a bérlő figyelmét, hogy ezen az udvaron vendégek nem tartózkodhatnak, de hiába.

Azzal érvel. hogy dohányozniuk kell valahol és az üzlet előtt lévő buszmegállóban ez tilos!

Van-e valamilyen módja annak, hogy a dohányzás és a telefonálás az udvaron befejeződjön? Védi valamilyen törvény a kiskorú gyerekeket, hiszen a mai világban nem tudni, melyik emberben mi lakozik!

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Nagy Tünde