Megválasztott, de még nem szerződött közös képviselő jogállása

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

Furcsa helyzetbe került a társasházunk. A kérdés összetett. Én az egyik tulajdonos vagyok.
Nagy segítséget jelentene, ha elmondaná a szakszerű véleményét.

Az előző közös képviselőnk szabályosan felmondott a háznak még 2019. utolsó hónapjaiban, és kitöltötte a felmondási idejét. Még a koronavírus járvány előtt, a társasházi közgyűlésünk határozatot hozott az új közös képviselő személyéről, akit a határozatban 2020. január elsejétől megbíztunk, és megállapítottuk a díjazását. A szerződés egyeztetése nehezen haladt, és közben beütött a járvány miatti rendkívüli állapot, így nem tarthattunk közgyűlést, hogy elfogadjuk a szerződést, és aláírjuk azt.
Értesültünk az e-mail-es szavazás rendkívüli lehetőségéről, és úgy gondoltuk, hogy majd így szavazunk a szerződésről, és megbízunk két tulajdonost, hogy a társasház nevében írják alá a szerződést.
Közben az új közös képviselő átvette a ház iratait a lemondott közös képviselőtől.
Néhány dologban intézkedett is a ház illetve a tulajdonosok érdekében. Ennek a tulajdonosok egy része örült, mások kifogásolták, hogy még nincs aláírva a szerződés, és így nincs feljogosítva arra, hogy intézkedjen.
A társasházban vannak, akik most már nem akarják, hogy ő legyen a közös képviselőnk, mások örülnének, ha ő maradna.
Azt tervezzük, hogy tartunk egy megbeszélést a tulajdonosokkal, és utána e-mail-ben szavazunk, és ezzel a határozattal megerősítjük vagy felülírjuk a korábbi határozatot.

Ön mit javasolna a helyzet megoldására?

Nekünk az alábbi konkrét kérdéseink merültek fel:

1. Az e-mail-es szavazással felülírhatjuk-e a korábbi közgyűlési határozatot?

2. Jelenleg mi a közös képviselőnk jogállása? Miben intézkedhet? Hiszen megszavaztuk, de még nem szerződtünk vele.

3. Vonatkozik-e erre a jogállásra a rendkívüli állapot felmondási moratóriuma? Ha meg akarnánk válni a közösa képviselőtől, akkor az felmondásnak számít-e? Ugyanis, nincs aláírt szerződés, amit fel tudnánk mondani.

4. Ha az e-mail-es szavazás eredménye az, hogy ne írjuk alá a szerződést, és váljunk meg a közös képviselőtől, akkor is ő marad-e a közös képviselőnk a rendkívüli helyzet feloldásáig? És jár-e neki a díjazás? És intézkedhet-e a társasházház ügyeiben?

5. Jelenleg megtarthatunk-e egy megbeszélést a tulajdonosok között a házunk kertjében? Kb. 17 lakásról van szó.

6. A közgyűlési határozatban annakidején megállapítottuk a közös képviselő díjazását. Ezt eddig nem számlázta, de majd igényt tart rá. Jogosult-e a január óta eltelt időszak közös képviselői díjára az eltelt időszakra?

Előre is köszönöm a segítségét. Remélem, hogy ezzel az összetett kérdéssel nem lépem túl a díjmentes tanácsadás nyújtotta lehetőség kereteit.