közös képviselő nem válaszol, nem intézkedik

Idézet tőle:

Tisztelt Ügyvédnő!

Társasházunk közös képviselője fogadó órát nem tart, kérésünkkel, kérdésünkkel elektronikus, illetve postai úton küldött levélben fordulunk hozzá. Az esetek nagyobb részében azonban választ nem kapunk, a kérésünket (például egy projekt költségeinek elszámolását) nem teljesíti.

Kérdés, hogy erre van-e joga a közös képviselőnek, illetve milyen eszköz áll a társasház tagjainak rendelkezésére, hogy a közös képviselő válaszát a feltett kérdésekre megkapják, a szükséges intézkedésekre sor kerüljön? A közös képviselő leváltása jelenleg nem járható út, mivel az arra irányuló kezdeményezést a közgyűlés elutasítaná. A tulajdonosok egy része ugyanis a közös képviselővel kialakított baráti kapcsolat révén „szavazógépként” működve akadályozná meg a leváltását.

Válaszát köszönöm.

Üdvözlettel:

Papp Ferencné

Idézet tőle:

Tisztelt Papp Ferencné!

 

Nehéz helyzetről van szó de nincs más út meg kell győznie tulajdonostársait az elképzelésének valóság tartalmáról.

 

Üdvözlettel, dr. Izsák Orsolya

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

Több levelet küldtem rongálás témakörben a közös képviselőnek. A flip-es üzletkötők levakarhatatlan matricával reklámoznak az új levélszekrények oldalfelületén. Mivel az eltávolítást többszöri felszólításra sem végzik el, ezzel kárt okoznak, de mivel nem éri el a bcs. értékhatárt, nem lehet érdemben eljárni a céggel szemben.
KK-nek küldött levelemben kértem, hogy írják meg, ha a kezelésükben álló társasházak valamelyikében már kértek árajánlatot eltávolításra, valamint, hogy (mivel úgyis járnak rendszeresen a th.tájékoztatókkal,) jelezzék, ha a mi lépcsőházainkon kívül máshol is tapasztalták a ragasztgatást. Így a károk összeadásával már lehetne feljelentést tenni.

Egyik levelemre sem válaszoltak, bármelyik e-mailcímére is küldtem a közös képviselőnek.
Nincs olyan szabály, mint a fogyvéd.tv., ami alapján a megkeresésekre kötelesek x napon belül válaszolni?

Mivel a közös vagyon kezelésével a kk. van megbízva és az előzőekből levezethetően a károkozás helyreállítása nem történhet meg (vagyoni hátrány keletkezik, fennmarad), megvalósul-e Ön szerint a hűtlen kezelés tényállása?

Várom szíves válaszát, köszönettel:
Sz. Gyula

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

A jelenlegi képviselőnk, az egyenlegemen tartozásra hivatkozik, amit csupán azzal indokol, hogy ő ezt a számot kapta a korábbi képviselőtől.

10 évre visszamenőleg táblázatba rendezve elküldtem neki az előírásaimat és a befizetések összegét a teljesítés dátumaival, ezt nem hajlandó figyelembe venni, és egy ideje a levelekre sem válaszol már. Mivel én bizonyítani, tudom a befizetéseket, nem szeretnék újra fizetni, szeretném rendezni a félreértést, de ha nem hajlandó a kapcsolattartásra, mit tehetek?

Köszönettel:

Barabás Rita