internetes szavazás

Idézet tőle:

Tisztelt Dr. Izsák Orsolya!

A társasházi törvény ismeri az írásbeli szavazás fogalmát, de "internetes" vagy "online szavazás" kifejezés sehol sem található.

Az online szavazás technikailag megoldható lenne (részletek a levél után), a módszer a hagyományos írásbeli szavazáshoz hasonló, azt az internetes hozzáféréssel rendelkező lakók esetében kiválthatná.

Létezik-e az online szavazásra példa az országban? Érvényes-e egy részben online módon megkozott közgyűlési döntés? (Az online szavazás technikai sajátossága, és talán egyetlen hátránya, hogy nem tud anonym lenni: a közös képviselő a feladó e-mail címéből látja, hogy ki mit szavazott... ez azonban nem lehet gond, a kézfeltartásos szavazás sem anonym.)

Válaszát előre is köszönve,
tisztelettel:

Dr. Kaszap Balázs

Példa egy online szavazás technikai lebonyolítására:
1. Minden, online szavazásban részt venni kívánó tulajdonos megad egy e-mailcímet, létrejön egy lista, amit a közös képviselő őriz.
2. Szavazáskor a lista tagjai e-mailt kapnak, amire válaszolva szavaznak. 1 válasz-e-mail=1 szavazat, valaki ugyanarról az e-mailcímről csak 1x szavazhat, nem regisztrált e-mail címről nem lehet szavazni.
3. A többiek, akik nem regisztráltak online szavazásra, levelet kapnak. Végül a két módszer által begyűjtött szavazatokat a közös képviselő összegzi.

 

Idézet tőle:

Tisztelt uram !

 

Úgy gondolom, hogy amennyien a Társasház Szervezeti és Működési Szabályzata ekként rendelkezik róla mindenképpen lehetségesnek tartom az írásbeli szavazás ilyen módon történő lefolytatását.

 

Üdvözlettel, dr. Izsák Orsolya