2020. év

Idézet tőle:

Tisztelt Dr Izsák Orsolya!

Három, A-B-C- vel jelölt lépcsőházból álló szegedi társasházunk - lépcsőházanként 28 lakással - egy helyrajzi számon lépcsőházanként önállóan működik és gazdálkodik és minden lépcsőháznak külön közös képviselője van.

A kérdésem, hogy van-e valami jogszabály, módosítás, ami előírja, hogy 2020. évtől az ilyen egy helyrajzi számon lévő társasházaknak csak egyetlen közös képviselője lehet? Hosszas keresgélés után sem találtam erre vonatkozóan választ.

Tisztelettel: Térenné Tar Éva

Idézet tőle:

Tisztelt Térenné Tar Éva !

 

Nem lehet lépcsőházanként külön-külön képviselő csak egy lehet, a Tht előírásai alapján.

 

Üdvözlettel,dr. Izsák Orsolya

Idézet tőle:

Kedves Ügyvédnő!

Ugyanez a kérdés foglalkoztat bennünket is. Ezt a Tht előírást én nem találtam meg. Volna olyan kedves meghivatkozni számomra? Teljesen tönkreteszi a házak működését, hogy külön gazdasági egységet képezünk, mégis egy helyrajzi számon szerepelünk és közösen kell olyan dolgokról dönteni, ami nincs is befolyással egyik, illetve másik házrész tulajdonosaira.

Miért nincsen erre vonatkozólag valamilyen külön gyakorlat? Külön bejáratú épületeknél, külön udvarral. Itt nem lépcsőházak vannak, az épületek maguk is az utca név szerinti 1 és 3 számozást kapoták.

Nagyon szépen köszönöm előre is!